Perėjimas prie naujos tvarkaraščio peržiūros programos versijos

English Slovenčina Russian Lithuania Hebrew

Nuo 2017 m. Edupage tvarkaraščio peržiūra palaipsniui keičiama į naujesnę, modernesnę versiją (paremtą HTML5/SVG technologija), kuri pakeičia senesnę versiją (HTML/Flash). Dėl to galite pastebėti kai kuriuos Edupage tvarkaraščio peržiūros pasikeitimus, priklausomai nuo Edupage tvarkaraščio formato - ar jis buvo paskelbtas kaip Flash, ar HTML.

Pakeitimai, palyginti su senąja Flash versija
Kadangi tiek senoji Flash, tiek nauja peržiūra naudoja spausdinimo nuostatas iš tvarkaraščio failo, pakeitimai yra minimalūs. Galite pastebėti šiuos skirtumus:
- mokytojų / klasių tvarkaraščiuose kabinetų priežiūros nerodomos, nebent tai leista vartotojo teisėse Edupage.
- nauja peržiūra gali rodyti tvarkaraščius, kurių nebuvo galima matyti senojoje versijoje: dalykų, moksleivių tvarkaraščius, einamosios savaitės tvarkaraščius.

Pakeitimai, palyginti su senąja HTML versija
Senoji HTML peržiūra nenaudojo tvarkaraščio failo spausdinimo nustatymų, tačiau naudojo nepriklausomus Edupage peržiūros nustatymus. Todėl čia pastebėti didesnius pasikeitimus. Šie pasikeitimai priklauso nuo to, kiek skirtingi spausdinimo nustatymai buvo nustatyti programoje „aSc Tvarkaraščiai“. Dažnesni skirtumai:
- kortelėse gali skirtis tekstai (pvz., ar turėtų būti rodoma grupė, klasė ir kt.)
- tvarkaraštis gali turėti kiek skirtingą struktūrą (dienų / pamokų vietos išdėstymas, bendro tvarkaraščio forma).

Jei norite pakeisti tvarkaraščio formatą naujoje peržiūroje, žr.:
Kaip nustatyti tvarkaraščio formatą - Nauja peržiūros programa

Kaip atpažinti, kad mano tvarkaraštis jau yra rodomas naujoje EduPage peržiūros programoje?
Peržiūrint su nauja versija, dešinėje apačioje yra tekstas „aSc Tvarkaraščiai internete“. Jei nematote šio teksto, dar naudojatės senąja peržiūros programa.